Vivata Eszterházy hétvége

2017. június 9-11. között egy fantasztikus hétvégét töltött el több klubtagunk a bécsi Vivata Soroptimist Club által szervezett Eszterházy hétvégén a Fertő-tónál.

Péntek este a Fertő-tó osztrák oldalán fekvő Rust belvárosában sétáltunk és a világörökségi védettséget élvező belváros nevezetességeivel ismerkedtünk, illetve megcsodáltuk a szinte minden kéményen fészkelő gólyákat, majd egy kertvendéglőben kóstoltunk helyi borokat és borkorcsolya specialitásokat. Az este nagyon jó volt arra, hogy ismerkedjünk, kötetlenül beszélgessünk és a különböző országokban működő klubok életébe bepillantást nyerjünk.

A szombati nap a kultúra jegyében telt, először az Eszterházy Kastélyt, majd délután Fraknó (Forchenstein) várát látogattuk meg idegenvezetővel, melynek zárásaként egy pezsgős fogadás és egy fantasztikus kilátás várt minket a teraszról egész Burgenlandra. Naplemente után pedig a Fertő-tavon hajókáztunk, ahol egy náddal övezett területen lehorgonyozva a fedélzeten elkészített grillételeket tálalták fel nekünk.

A vasárnap délelőttöt Eisenstadtban töltöttük, egy privát hegedűkoncert után német és angol nyelvű idegenvezetővel látogattuk meg a kastélyt és a Haydn termet, majd zárásként a borospincét.

A három nap a pihenés, a kultúra, a gasztronómia és az ismerkedés jegyében telt. A 4 országból érkezett klubtestvérek összességében egy fantasztikusan megszervezett, informatív és jó hangulatban telt hétvégét tudhatnak maguk mögött, hála a vendéglátó bécsi Vivata Soroptimist Clubnak.

Szöveg: Seidl Csilla