Bajorországi ünneplés a testvérklubunkkal

A németországi SI Hof / Saale klub 2016. június 11-én ünnepelte megalakulásának 10. évfordulóját. A budapesti klubot ketten képviseltük az ünnepségen.

Az 2014 óta hivatalosan is testvérklubként működő szervezet tagjai nagy szeretettel fogadtak minket, magyar barátokat (Juhos-Lockefeer Katalint és Merényi Krisztinát). Az egész napos jubileumi rendezvénysorozat a város színházában zajlott. Egy stílusos, bajor kolbászos reggeli után köszöntőbeszédeket hallhattunk. Felszólalt többek között Marion Böttcher, a klub elnöke, de a város egyéb, a SI Club Hof-fal együttműködő jótékonysági szervezetek képviselői is. Megismerkedhettünk a klub tagjaival és a jelenleg futó projektjeikkel. A hivatalos beszédek után színházlátogatás következett, majd délután egy színdarabot néztünk meg közösen. A gálavacsorát követően remek hangulatú, zenés-táncos esttel zárult az egész napos rendezvénysorozat.

Mi, külföldi vendégek Petra Balatonnál voltunk elszállásolva, aki magyar férje révén szoros kapcsolatot ápol Magyarországgal. A hivatalos programok mellett lehetőség volt a családdal felfedezni Hof város nevezetességeit. A gyönyörű belvároson kívül nagy sétát tehettünk a város híres parkjában, de módunkban állt a helyi nyüzsgő piaci forgatagban is elvegyülni. Vasárnap délelőtt, hazautazásunk előtt pedig szabadtéri koncerten vettünk részt. Petráék otthonában többször adódott alkalom hosszabb beszélgetésekre, ahol a jövőre vonatkozó együttműködési lehetőségek is felvetődtek.

Nagy örömmel fogadtuk a hírt, hogy a 2016. októberi elején tartandó SI Budapest Club 25. éves születésnapi rendezvényén viszontláthatjuk őket Magyarországon, hiszen ketten fogják képviselni a hofi testvérklubunkat. Reméljük, hogy a két klub kapcsolata a jövőben is ilyen szoros marad!

Merényi Krisztina

A találkozón készült képekből egy galériát állítottunk össze: